VELIKE NOVOSTI: CANVA uvela nove i poboljšane opcije!

by Danijela
352 views

Canva je nedavno predstavila novu, poboljšanu verziju ovog alata za grafički dizajn!

Kako će tranzicija prema novom radnom okruženju biti postupna, najprije su ga imali priliku isprobati oni znatiželjnici koji su se za otkrivanje ove novosti morali malo potruditi.

Tako se sve do prije nekoliko dana klikom na opciju „Za vas“ (koja se nalazi na početnoj stranici) i to ukupno 7 puta, mogao otvoriti tajni portal kojime je omogućen pristup novoj verziji ovog online alata.

Ako si jedna od onih sretnica koja je uspjela ugrabiti rano i poboljšano Canva okruženje, istraživanje može početi!

No, ako nisi, za ove ćeš se promjene morati strpjeti do kolovoza, kada će nova verzija Canve službeno biti puštena u optjecaj.

Pa, što nas sve čeka u kolovozu?

Krenimo redom:

1) Imamo više mjesta za kreiranje, odnosno veću površinu koju možemo ispuniti svojim dizajnom.

2) Quick action toolbar: predstavljen je i novi, poboljšani izbornik za uređivanje koji se pojavi klikom na element kojeg želimo uređivati.

3) Olakšano i ubrzano uređivanje fotografije: čim kliknemo na fotografiju, u gornjem će nam se izborniku pojaviti opcija „Uklanjanje pozadine“ i to na drugom mjestu, s obzirom na to da se, prema istraživanjima, ova opcija uređivanja fotografije najčešće koristi.

4) Još više umjetne inteligencije! Što znači da su postojeće opcije postale još zanimljivije! Korištenjem aplikacije naziva „Magic media“ više ne možemo kreirati samo fotografije i videa, već i grafike, odnosno ilustracije čime možemo dodatno obogatiti svoj dizajn.

5) Korištenje whiteboarda: od sada je rad u timovima još i lakši jer možemo sortirati elemente (primjerice – sticky notes) prema temi!

6) Canva docs dobiva novu opciju kreiranja highlight blokova što je odlično kada želimo istaknuti najvažniji dio našeg dokumenta.

7) Video sadržaj također dobiva novo ruho. S opcijom poboljšavanja zvuka, odnosno, glasa, možemo brzo i lako ukloniti pozadinske šumove. Osim toga, opcijom „highlights“ možemo odabrati najbolje klipove iz videa, a opcija uklanjanja pozadine postaje još pristupačnija.

8) Naslovna stranica također izgleda drugačije i dobiva neke nove opcije – od sada možemo svoj omiljeni dizajn označiti zvjezdicom i pristupiti mu u lijevom izborniku kada god poželimo.

9) Prezentacije postaju još bolje uz opciju „layouts“, odnosno „rasporedi“ jer sada možemo jednim klikom promijeniti raspored elemenata na odabranim stranicama kako bismo ju učinili još zanimljivijom!

10) Kompleti za rad: potpuno nova opcija! Ubrzaj i pojednostavi svoj posao uz poslovne komplete podijeljene u nekoliko važnih cjelina u kojima ćeš pronaći sve ono što ti treba kako bi organizacija tvog poslovanja bila još i jednostavnija.

Prodaja, Ljudski potencijali, kreativa ili Marketing kategorije su koje trenutačno možeš odabrati, no vjerujem da će ih ubrzo biti još i više.

Uz ovu opciju, koju ćeš pronaći ako u lijevom izborniku na početnoj stranici klikneš na opciju predlošci, dobit ćeš cijeli spektar odličnih predložaka i resursa. Primjerice, odabirom kompleta Marketing, dobit ćeš brojne opcije kojima ćeš svoju marketinšku kampanju učiniti još uspješnijom.

Strategije, lansiranje proizvoda, kalendar sadržaja, Social media style guide, predlošci za reklame i još pregršt ostalih opcija čine marketinške aktivnosti još jednostavnijima!

Poveži Canvu sa svojim omiljenim aplikacijama kao što su Asana, Monday, Later, Slack ili prouči odlične članke o korištenju Canve u marketinške svrhe.

Iako je Canva i dalje zadržala onu pristupačnost i jednostavnost koja je zapravo bila i nit vodilja za njezino utemeljenje, velik je to korak prema njezinu korištenju u svrhe koje sežu daleko iza poslova grafičkog dizajna, što je bila njezina prvotna namjena.

Vjerujem da će ovaj alat u bliskoj budućnosti postati neophodan za apsolutno svaki posao! 

Ako su te ove promjene prestrašile, ne brini se, jer možeš bukirati individualne Canva konzultacije sa mnom na mail: info@valentinababic, ili pak odabrati učenje Canve od nule putem individualnog šestotjednog programa „Canva intense“ kojime ćeš dobiti opširno i precizno znanje kako bi mogla maksimalno iskoristiti ovaj alat za vlastite grafičke ili poslovne pothvate. Detalje pronađi na: https://bit.ly/canvaintense

O meni

Ja sam Valentina Babić, magistra kulturologije, specijalistica digitalnog marketinga i brendiranja te grafička dizajnerica. Ove sam tri diplome objedinila u vlastiti obrt te sam se specijalizirala za kreiranje kvalitetnog sadržaja za Instagram platformu i edukaciju o istima. Svoju ljubav prema grafičkom dizajnu i video montaži razvijala sam još od fakultetskih dana, dok je posao grafičke dizajnerice u tiskari, ujedno i posljednji kojeg sam obavljala prije odluke da krenem u poduzetništvo. Kroz moje je Canva radionice do sada prošlo preko 800 poduzetnika, a nedavno sam svoj rad iz online okruženja preselila na povremena druženja uživo. J 

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More