Tips&Tricks za kvalitetno, brzo i učinkovito stvaranje sadržaja

by Marijana Mikulić Škrinjar
710 views

Većina nas ima problem gdje pronaći ideju za stvaranje sadržaja za objave? Moj odgovor na prvu je uvijek i uvijek u svojoj ciljanoj skupini, jer upravo ista daje kreativna rješenja za objavu! Ako imate dobro razrađenu ciljanu publiku sadržaj će dolaziti prirodno, a upravo takav autentični sadržaj dolazi i do najuspješnijeg cilja!

No postoje i trikovi koji će vam olakšati proces stvaranja sadržaja:

Recikliranje sadržaja

Pratite statistiku svojih društvenih mreža, web stranica, blogova. Stoga pratite svoju analitiku za uvid u vaše objave, ona vam može pružati podatke koji postovi daju najviše pažnje. A nakon analize jednostavno svoje objave s najboljim učinkom možete remiksati, produbiti temu i iz nje stvoriti novi sadržaj.

#hastagovi

Iako u zadnje vrijeme isti baš i ne rade svoj posao na Instagramu (ne dovode te do novih pratitelja) #hashtagove ne treba zanemariti, možete s njima proširiti svoju perspektivu i vidjeti što nedostaje vašoj društvenoj mreži. Zato slijedite #hashtagove, oni će vas odvesti do željenog sadržaja i pomoći će vam da vidite što je trenutno najaktualnije; da budeš u trendu. A upravo su trendovi riznica novih ideja za sadržaj!

Trending zvukovi

U većini slučajeva se trending zvukovi odnose na kreiranje reel-a za Instagram. Znam da mnogima od vas upravo oni oduzimaju najviše vremena, posebno ako želite biti što prije doći do novih pratitelja.

Stoga vam donosim tri brza trika kako biti u trendu sa zvukom za reels:

  • Tik tok da znam da Instagram ovo ne bi volio da dijelim s vama, ali Tik Tok je taj koji diktira trendove. A ono što je super informacija da svi trendovi s Tik Toka dolaze kasnije viralno na Instagram stoga ih možete koristiti za Instagram. Kako ih pronaći: u tražilicu Tik Tok upiši trending sounds tu ćeš pronaći mnogo trendi glazbe, ali i riznicu ideja za svoje nove reels uratke.
  • Instagram je pun ideja za nove reels uz trending zvuk, uzmi nekoliko minuta na dan i ‘skrolaj’ po feed-u reels-a, kada vidiš da se neki zvuk često koristi on je u trendu, stoga ga spremi za kasniju upotrebu ili pak ga iskoristite odmah za kreiranje novog reel-sa.
  • Zaprati na Instagramu @Creators račun ondje se objavljuju trendi video uradci reels-a sa zvukom i zasigurno možete neku od ideja reciklirati za svoj sadržaj.

Dodatni savjeti za brzo stvaranje sadržaja:

Istražite svoju konkurenciju

Ako već provodite vrijeme na društvenim mrežama najbolje mjesto za početak istraživanja su profili konkurenata kako biste vidjeli što objavljuju i kako ljudi stupaju u interakciju s njima. Nemojte se plašiti da pregledate njihove račune u potrazi za inspiracijom da vidite što može funkcionirati na vašem računu. Istražite njihove postove da vidite koje vrste imaju najviše pregleda. Da li njihovi pratitelji preferiraju video u odnosu na slike? Kada to sve vidite zasigurno će vam brzo doći autentična ideja za objavu.

Praćenje vijesti, trendova, aktualnosti

Je odličan izvor ideje za objavu članaka, grafike ili pak kreiranje video sadržaja, a ono što je najvažnije ako se plasira pravovremeno zasigurno će privući i veliki interes pratitelja.

Pitaj pratitelje za savjet

Komunicirajte s pratiteljima za ideju svog novog sadržaja osim što ćeš potaknuti angažman svog računa stvorit ćeš i s pratiteljima odnos.

Recenzije

Iskustvo korisnika vaših proizvoda, usluga zna biti jako dobar izvor ideja za objavu, a i u većini slučajeva ima jako dobar angažman na društvenim mrežama.

I najvažniji savjet za kraj planirajte unaprijed, napravite za svoju tvrtku stupove sadržaja

Možete razmišljati o stupovima sadržaja poput stupova koji drže vašu nišu. To su 3-5 pratećih tema koje su iznimno važne za ljude u vašoj niši i koje imaju smisla za vaše poslovanje. Vaši stupovi sadržaja trebali bi uključivati teme koje će dodati vrijednost vašoj publici i koje se mogu koristiti za stvaranje postova koji će educirati, nadahnuti ili zabaviti vaše ljude. Pomažu vam da služite svojim idealnim klijentima tako što ćete iskoristiti svoje prednosti i svoje supermoći. A i s njima ćete na jednom mjestu imati brojne ideje za nove objave!

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More