Kako biti produktivna ujutro

by Maja Lončarić
781 views

Zar ne bi bilo divno kad bi mogli biti produktivni već od ranog jutra? Donosimo vam odlične i jednostavne savjete o tome kako si možete unaprijediti vašu jutarnju produktivnost!


Kako biti produktivna ujutro

  • Ustani prva – odvoji malo vremena za sebe prije nego se ostali probude. Hoćeš li doručkovati, popiti kavu, odvježbati, meditirati, pripremiti si obrok za posao ili samo sjediti u tišini potpuno je tvoja stvar. Možda da probaš napisati to-do listu za danas? Pokušaj pomalo. Ako želiš zdravije jesti, pojedite jednu jabuku na dan. Ako želiš vježbati, odradi jutarnje istezanje ili neku kratku sekvencu. Pokušaj i vidjet ćeš kako će ti dan bolje započeti. Isto vrijedi i za ranije buđenje. Ako nisi jutarnji tip, nemoj se odmah buditi u 5 ako se inače budiš u 6. Pokušaj samo 10, 15 minuta ranije za početak. Doći ćeš već na idealno vrijeme buđenja.
  • Odradi jutarnju higijenu, obuci se, pripremi torbu i sve ostalo što ti treba za danas. Pokušaj si pripremiti garderobu i torbu večer prije, tako ćeš ujutro imati više vremena.
  • Pusti svijetlo u kuću – nakon što se svi ustanu, pusti svijetlo i zrak u kuću. Nema ništa ljepše od sunčanog jutra! Osim ako je zima, onda nema ništa ljepše od jutra.
  • Namjestite krevet. Bolje je kada je sve na svome mjestu, možete lakše krenuti na iduću stvar. Bilo bi dobro kada bi svatko od ukućana namjestio svoj krevet (pri tome mislim na djecu, naravno. Nije na odmet da i muž to napravi,)
  • Priprema unaprijed. Ako imaš djecu, priprema za školu i/ili vrtić iziskuje poprilično puno vremena. Jutarnja higijena, doručak, frizure, odjeća, ruksaci i ostalo. Također je poželjno sve što se može pripremiti večer prije kako ujutro ne bi morali žuriti.
  • Krenite lagano na posao – kada god je moguće, pokušajte ne žuriti. To svakako nije lako s djecom… Ali kad god uspijete, pokušajte na posao biciklom, javnim prijevozom ili pješke ako možete. Ako idete javnim prijevozom, izađite stanicu ranije. Ako idete autom, parkirajte malo dalje, i kratka šetnja puno znači.
  • Pokušajte svaki dan leći u krevet u isto vrijeme, u relativno razumno doba. Barem približno. I pokušajte čitati knjigu, ostavite mobitel u drugoj sobi. Postoji puno satova sa alarmom tako da mobitel ne mora biti kraj vas jer ćete sigurno koji puta posegnuti za njim. Tako ćete kvalitetnije spavati, a i lakše se buditi.

Možda neće biti lako napraviti promjene, ali prvi sat vašeg dana može imati nevjerojatan učinak na ostatak dana. Samo zapamtite da ne pokušavate obnoviti cijelu svoju rutinu u jednom jutru, potrebno je vrijeme za stvaranje produktivne jutarnje rutine. Stoga isprobajte nekoliko od ovih prijedloga i poboljšajte svoju jutarnju rutinu.

Ne sljedeći tjedan ili sljedeći mjesec ili na prijelazu nove godine – poboljšajte svoju jutarnju rutinu već sutra ujutro. Prestanite jutra tretirati kao nešto teško i dočekajte dan sa smiješkom, a to ćete postići tako što ćete si odmah ujutro ugoditi.

Imate li vi kakav savjet o tome kako biti produktivna ujutro? Pišite nam u komentarima!

You may also like

Leave a Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More