Top 5 ideja za ručak kada nemaš vremena kuhati

by Vaše Priče
1.7K views

U moru svakodnevnih obveza, mnogo puta  nemamo niti volje niti vremena kuhati. Često su nam Glovo i Wolt najbolji prijatelji, koji nas spašavaju u zadnji čas.

No, da li je u njima spas ili bijeg od nečega što bi nam zaista trebalo biti bitno?

Bilo da si poduzetnica, mama ili oboje, kuhanje je ulaganje u sebe, svoju obitelj i zdravlje. Nužno je za svakodnevno funkcioniranje i zato se potrudi pronaći  vremena i volje za njega i onda kada ti to ne ide.

Sastavi tjedni jelovnik

Iako se mnogo puta čini nemogućim, ručak za manje od sat vremena je moguće skuhati. No, nekoliko je kriterija ključno.

Brzi ručak nećete skuhati ako ujutro otvorite hladnjak i uz jutarnju kavicu se zapitate što taj dan kuhati I onda shvatite da nemate većinu potrebnih namirnica.

Da biste skuhali ručak za manje od sat vremena i imali vremena i volje kuhati, ključno je da unaprijed znate što ćete taj dan kuhati i da u kući imate sve potrebne namirnice za pripremu.

Kuhaj jednostavno

Tajna uspjeha leži u unaprijed sastavljenom tjednom jelovniku, obavljenoj kupovini i jednostavnosti.

Kada kuhaš, nemoj komplicirati. Pogotovo ne od ponedjeljka do petka. Ne trebaš imati glamurozne tanjure, niti kuhati s namirnicama kojima ne znaš podrijetlo. Kuhaj jednostavno sa sezonskim namirnicama! Kuhaj sa srcem za sebe i svoju obitelj! To je ponekad dovoljno.

Ako ti je ponestalo inspiracije za ručak, donosim ti 5 jednostavnih ideja za ručak s lako dostupnim namirnicama, koje možeš skuhati za manje od sat vremena.

Faširanci uz salatu od krumpira I rikule

Piletina s graškom I krumpirom

Lažni pileći curry

Šampinjoni u umaku od rajčice s tjesteninom

Rižoto s lignjama I blitvom

Zrinka Janković / Mamin ručak

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More