Marcella Šneler: Kad sam prvi put čula za virtualne asistente, znala sam da je to to!

by Marina Biljak
810 views

Pozdrav Marcella! Možeš li nam se ukratko predstaviti!

Pozdrav i svim curama, ženama poduzetnicama.

Moje ime je Marcella Šneler i dolazim iz jednog predivnog grada na 4 rijeke.

Moj put rada krenuo je prije 8 godina. Radila sam u hotelu, na recepciji frizerskog salona i još mnoge poslove ali nigdje se nisam pronašla kao da je to posao mojih snova. Tokom korone 2021. godine naišla sam na članak o virtualnim asistentima i znala da je to to. U ljeto 2022. godine otvorila sam firmu koja je registrirana za kombinirane administrativne djelatnosti.


Što te inspiriralo ili potaklo da pokreneš svoj posao virtualnog asistenta?

Ovo je zapravo jedna smiješno-zanimljiva priča. Kada sam upisala srednju Ekonomsko-turističku školu za smjer poslovni tajnik nisam baš bila oduševljena jer to nije nešto čime sam se ja htjela baviti. Prvi, drugi i treći razred srednje škole sam se stalno preispitivala da li sam možda trebala upisati nešto drugo, ali dobro, što je tu je. Tek pri završetku škole mi se zapravo počelo sviđati to što sam upisala i razmišljala sam kako bih ja to svoje znanje mogla upotrijebiti dalje. Uvijek je tu bilo nekih misli kako bih mogla biti virtualna tajnica ali nisam znala kako to uopće sve realizirati tako da je ideja i dalje bila negdje daleko od ostvarenja.

Nakon punih 7 godina shvatila sam da ono za što sam govorila da nikad nebi radila, na kraju radim.

Jesi li imala podršku okoline kad si odlučila postati poduzetnica? Što ti je bilo najteže?

Iskreno, kada sam počela pričati kako ću se baviti time nitko baš nije bio oduševljen. Ne mogu reći da sam imala podršku, ali ne mogu reći ni da nisam. Uvijek bi odgovor bio: ja to nikad ne bi ali možda ti to možeš. Nisam se previše zamarala time jer sam znala da je to neka dugogodišnja želja koju sam htjela ostvariti, i ostvarila sam.

Što bi rekla da te izdvaja od konkurencije?

Prvenstveno moje znanje jer kako sam već rekla po struci sam poslovni tajnik. Mislim da je svaka osoba koja se bavi ovim poslom ili nekim drugim posebna na svoj način.


Početak je uvijek najteži. Kako si ti privukla prve klijente?

Sasvim slučajno. Kako sam bila u procesu otvaranja firme svima sam govorila čime ću se baviti i tako sam stekla svoje prve klijente. No, i dalje je najveći izazov to što ljudi još uvijek ne znaju što znači virtualni asistent i što to točno on radi.


Bi li rekla da je ženama teže u ovom poduzetničkom svijetu nego muškarcima?

Iskreno mislim da je nama ženama lakše jer kada se sve spojimo u jedno, nepobjedive smo. Isto tako smatram da mi sve što zacrtamo to i ostvarimo.


Kako balansiraš svoj privatni i poslovni život kao poduzetnica?

Volim svoj poslovni život jer uz njega mogu planirati i svoj privatni. Inače sam jako organizirana osoba i uvijek se vodim onim – organizacija je pola posla.

Koja je najbitnija lekcija koju si naučila otkako si poduzetnica?

Ako nešto ne znaš ili nisi sigurna, potraži pomoć jer ćeš sigurno naći nekoga tko će ti s veseljem pomoći. I naravno, ne odustaj od svojih snova.


Što bi voljela poručiti ženama koje tek kreću u poduzetništvo?

Radite na svojim željama i nemojte dopustiti da vas okolina obeshrabri.


Gdje te mogu pronaći žene zainteresirane za tvoje usluge?

Možete me pronaći na facebook stranici (Virtualni asistent/Eleven Stars) i na instagramu (elevenstars.eu), također sam dostupna i putem maila (info@elevenstars.eu)

Usluge koje nudim: administrativne, osobni asistent i društvene mreže. Ono najnovije je da od 3. mjeseca puštam svoj online program pod nazivom ”Zakorači u svijet virtualne asistencije” jer želim pomoći ženama koje su odlučile također se baviti ovim poslom.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More