Čudesna moć pojedinca: 3 stvari koje trebate znati o Jeleni

by PR tekst
305 views

Tko je Jelena?

Jelena je djevojka koja će te na prvu očarati svojim predivnim plavim očima i osmjehom kojeg rado dijeli. Rijetko kada ga skida s lica. Njen talent je crtanje, a njene slike su obojene u najljepše kolore koje možeš zamisliti.

Prije deset godina prihvatila je živjeti malo drugačije. Živjeti slobodno, opušteno i ne brinuti što će biti, ako i kada. Centar za rehabilitaciju Zagreb je omogućio da postane korisnica usluge organiziranog stanovanja i tako je Jelena započela svoj novi put.
Život u stanu, sa svoja 4 prijatelja i asistente koji joj pružaju podršku u potrebi, donio joj je nova iskustva i promjene na bolje, ali i vrijeme koje može usmjeriti na svoje preferencije. Sada ima vremena da svoj talent pokaže svima i da ga razvija onako kako ona želi.

Kao i svaki umjetnik i Jelena ima onaj jedan likovni izraz kojega jako često iscrtava na papiru, a to su kućice u nizu.

Zašto baš kućice? Zašto je baš to kontinuirani izraz koji preferira? ‘Kućice u nizu’ je podsjećaju na život prije organiziranog stanovanja kada je živjela kod udomiteljice u stambenom naselju Hoto Vile. Svoja sjećanja izuzetnom preciznošću projicira na papir kroz boje. Radovi su to koji ostavljaju impresiju na sve. Osim ovog likovnog izraza, ostatak njenog izražavanja su teme koje obuhvaćaju i razna druga područja. Jelena svakog tjedna pohađa kreativnu radionicu CeRZe poklon s pričom i likovnu galeriju Art&CeRZe. Obje aktivnosti su dio njene svakodnevice i mogu reći da zaista uživa u tome.

Jelenin hobi

Pomalo je “svoja” i često se bez riječi povuče u svoja četiri zida gdje gušta u svom vremenu. Albume sa slikama može gledati satima zato što se voli upustiti u sjećanja na lijepe uspomene i proživljavati ih isponova. A tko ne voli ući u svoj dio svemira i biti na trenutke ono što inače nisi?

Izrada nakita joj nije stran pojam i tu se također dobro snalazi. Nakita kojega je dobila od drugih ima jako puno, no i onoga kojega je sama izradila ima popriličan broj. Sav nakit ima posebne kutije i svoje mjesto u sobi i o njemu brine svakodnevno. Kada je riječ o odlasku negdje, tada ga pomno odabire uz odjevnu kombinaciju koju je za tu priliku odjenula. Svaki doticaj sa novim komadom nakita ju iznova razveseli, bilo da je riječ o nekoj ogrlici ili narukvici.

Kada smo razgovarale i stvarale ovaj sadržaj, skromno mi je rekla da bi voljela pronaći nekoga tko isto kao i ona voli nakit i tko bi ju mogao naučiti nešto više o izradi nakita, kako bi jednoga dana mogla samostalno dizajnirati nakit.

Pa, ako ste se pronašle u opisu, Jelena vas čeka 🙂

Jelenino zanimanje

Osim crtanja i ljubavi prema nakitu, Jelena je se školovala za slastičarku. Uz podršku asistenata, voli sudjelovati u izradi slastica, ali je i veliki degustator, pa je svaka slastica provjerena i odobrena. Kada je tema priprema kolača, tu je na svom, pa tako zna nabrojati izuzetno puno vrsta kolača. Pitajte ju što od sastojaka ide u mađaricu i nabrojat će sve do jednoga dok trepneš. Takva je i kod spravljanja, brza, ali precizna.

I glavna jela su joj u malom prstu, pa je tako Jelena chef u svom stanu i vjerujte, nitko se od cimera ne buni. Vedra i uvijek nasmijana djevojka svojom pojavom pomiče granice i razbija sve predrasude.
‘Čudesna moć’ je njena #superpower i kada bi ti pričali o njenim kvalitetama ne bi nam bio dovoljan cijeli jedan dan.

To je Jelena G.; likovna umjetnica, ljubiteljica nakita i slastičarka.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More