Lea Ivančić Žic – Uspjeh i neuspjeh su samo stvar tvoje percepcije koju možeš promijeniti

by Vaše Priče
718 views

Možeš li nam se ukratko predstaviti!

Moje ime je Lea Ivančić Žic i pomažem klijenticama prigrliti ADHD kao supermoć i izgraditi zdravi odnos sa sobom i drugima, izaći iz starih organičavajućih okvira te živjeti život po svojoj mjeri kroz zaigranost, humor i kreativnost. 

Apsolvent sam gestalt psihoterapije pod supervizijom, edukant transakcijske analize, NLP Master i praktičar terapije igrom. Bazično sam logoped i djelujem u svom obrtu Logoria od 2018. 

U poduzetništvo sam ušla 2018.paralelno uz posao na neodređeno u sustavu socijalne skrbi kao logoped u predškolskoj skupini. Usto sam još honorarno radila u školama i vrtićima. Krajem 2019. nakon drugog burnouta u 3 godine sam najavila otkaz i prešla kompletno u poduzetništvo. 

Što te potaklo da kreneš raditi s odraslima s ADHD-om? Na kojim temama najčešće radiš s njima?

Tema je našla mene sa potvrdom vlastite dijagnoze ADHD-A u 30-toj. Razni algoritmi na društvenim mrežama gurali su mi teme ADHD-a kod odraslih i shvatila sam koliko je pogrešnih i znanstveno neutemeljenih informacija o ADHD-U na tržištu i koliko je struka iz područja mentalnog zdravlja slabo upućena i zainteresirana za procjenu i dijagnostiku, kao i adekvatnu medikamentu i terapijsku podršku odraslim osobama s ADHD-om. 

Smatram svoju bazičnu struku logopeda velikom prednosti zbog dugogodišnjeg iskustva rada s neurorazličitim osobama, ali i vlastito iskustvo odrastanja u neurorazličitoj obitelji (brat s Asperger sy.). 

Želja mi je razvijati i podučavati specijalizirani psihoterapijski pristup u radu s odraslima s ADHD-om te nastaviti s neposrednim radom kao psihoterapeut što kroz individualnu psihoterapiju, što kroz grupne i mentorske programe u budućnosti. 

S kojim se izazovima u poslu najčešće suočavaš? 

Izazov je postavljanje granica samoj sebi u postavljanju i realizaciji ciljeva. ADHD me vuče da želim sve SAD i ODMAH i da osjećam jasan osjećaj želje za doprinosom kroz svoj rad . Također, nekad mi je izazov ostati dosljedna kad me vidim brze rezultate svog rada i zato sam zahvalna na biznis mentorima koji mi daju strukturu i podršku u ostvarivanju svojih poslovnih planova. 

Kako balansiraš svoj privatni i poslovni život kao poduzetnica?

Osvijestila sam da mi odgovaraju slobodna jutra koja su mi predviđena za trening, šetnju s psom, kave i druženja, večeri za opuštajuće serije i čitanje. Vikendi su mi slobodni (ako nemam edukacije) i i njih rezerviram za izlete s partnerom, opušteno odmaranje kod kuće ili za putovanja, kao i plesne izlaske. 

Kako ostaješ motivirana i inspirirana za rad?

Motivacije i inspiracije mi ne fali! Volim se zezati da me treba klonirati da realiziram sve ideje koje mi dođu. Motivacija mi je doprinos drugima, kao i življenje ispunjenog života po mojoj mjeri i sloboda koju poduzetništvo pruža. Inspiracija mi dolazi kako iz rada s klijentima, tako i iz ostalih svakodnevnih životnih iskustava… A ponekad i kroz scrollanje Tik Tokom, priznajem 🙂 

Boriš li se s imposter sindromom?

“Znam da ništa ne znam” je sastavni dio rasta predanog poduzetnika i svijest o tome da uvijek postoji netko tko je iskusniji i stručniji od mene. Nastojim da ne bude moj saboter, već motivator da izađem iz zone ugode u zonu rasta i napravim najmanji sljedeći korak unatoč sumnji i strahu. 

Koja je najbitnija lekcija koju si naučila otkako si poduzetnica?

Uspjeh i neuspjeh su samo stvar tvoje percepcije koju možeš promijeniti. Najveći uspjeh je da se svaki dan pojaviš za sebe i svoje klijente. Neuspjeh je samo povratna informacija. Najveći neuspjeh je propustiti lekciju, ali i za to uvijek postoji popravni, tako da zapravo je neuspjeh relativan :). 

Imaš li kakve zanimljive planove za budućnost koje bi htjela podijeliti s nama?

Prvi sljedeći korak je uhodati YouTube kanal. Planovi su napisati knjigu o iskustvu i radu s ADHD-om, pokrenuti ciklus plesno – terapijskih radionica, kao i realizacija mentorskih online programa za rad s traumom i upravljanjem ADHD – om kao supermoći, te daljnje osvještavanje i educiranje stručnjaka o radu s ADHD-OM kod odraslih. 

A što bi sljedeće napravila kad bi znala da je sve moguće?

Nastupila na TED talku! I rezervirala dvoranu za plesno – terapijske radionice što već dugo odlažem.

I kupila kartu za Kubu. 

Što bi voljela poručiti ženama koje tek kreću u poduzetništvo?

Želim da znate da niste same. Na svakom koraku postoji podrška za sljedeći iskorak. Ne morate znati cijeli put, ključno je da znate svoj sljedeći korak. 

Za uspjeh nema garancije, ali možeš garantirati sama sebi da ćeš napraviti najbolje što možeš u datim okolnostima i tražiti podršku mentora i/li terapeuta i Coacheva na tom putu. 

Gdje te mogu pronaći žene zainteresirane za tvoje usluge?

Možete me pronaći na IG https://instagram.com/adhd.psihoterapeut.lea?igshid=Y2M0YTlkZGNmOQ==

Webu https://leaivanciczic.com/

Facebook https://www.facebook.com/lea.ivanciczic

YouTube https://m.youtube.com/channel/UCee6VwPNzWedyFaDoyt4DNw?sub_confirmation=1

Hvala Lei na intervju, a svake srijede možete pročitati priču jedne poduzetnice!

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More