Arty Party izložba i druženje u centru Zagreba

by PR tekst
296 views

Idući tjedan se u centru Zagreba održava nesvakidašnji događaj u organizaciji šest zanimljivih umjetnica. Arty party u galeriji specijalne policije je interaktivna, iskustvena, prodajna izložba umjetnina; slika, stakla, keramike i dr., ali za razliku od klasične izložbe, na ovoj te čeka opušteno druženje s ovim sve samo ne klasičnim ženama koje te pozivaju da sudjeluješ u njihovom kreativnom procesu! 

– Iako je Arty party inicijalno moja ideja i moja velika želja, da stvaram zajedno s drugim umjetnicama, počevši od onog u mom vrtu do ovoga u galeriji, ništa od toga ne bi bilo moguće bez ostalih divnih žena koje su se odazvale pozivu, svaka sa svojim darovima. Neopisivo sam ponosna na nas i naš poduzetni duh, suradnju i međusobnu podršku, napravile smo nešto čudesno! I svi ste dobrodošli u tome sudjelovati – poručila je Laura Rainbow, jedna od organizatorica.

Imaš priliku ne samo vidjeti već i iskustveno upoznati različite medije i tehnike (uz slikanje i crtanje čekaju te i glina, staklo i tkanina) i okušati se u njima na licu mjesta! Ili možeš još dublje uroniti u neku od njih prijavom na odlične radionice koje se održavaju u sklopu ove manifestacije.

Na kraju možeš postati i dio izložbe jer su jedan zid rezervirale samo za radove koje će napraviti zajedno s posjetiteljima! Osim toga, ovo ti je idealna prilika za podržati žensko poduzetništvo kupnjom umjetnine za sebe ili kao poklon tebi dragoj osobi.

Arty party je tradicija koja je započela u svibnju 2022. godine kao spontani art piknik u dvorištu Art studija Laure Rainbow. Par prijateljica se okupilo kako bi zajedno stvarale, svaka u svom mediju i uživale u divnom društvu. 

Ubrzo su shvatile koliko je neopisivo dobar osjećaj stvarati umjetnost u društvu drugih umjetnica, biti svoja među svojima; podržana i inspirirana! Sa svakog od tih druženja odlazile su punih baterija, entuzijastične i inspirirane. Njihov krug se širio, ali koncept je ostao isti – opušteno druženje uz finu hranu i piće i kreativno izražavanje.

A sada im se i ti možeš pridružiti! Ovaj šesti po redu Arty Party odlučile su održati u Galeriji specijalne policije (Trg žrtava fašizma 1, Zagreb) i otvoriti za javnost i to ne samo umjetnike i kreativce – dobrodošli su apsolutno svi, bez obzira na dob i spol, pogotovo oni znatiželjni. 

Službeno otvorenje je u ponedjeljak, 22.4. u 18:30 sati, baš na Dan planeta Zemlje koja je svakoj od njih posebno draga što je vidljivo iz nekih od radova koji će biti izloženi. No, bez obzira na službeno otvorenje, Arty party počinje već od jutra i trajat će sve do petka, od 10 do 20 sati svaki dan

Dođi i upoznaj Barbaru, Irenu, Jelenu, Kristinku, Lauru i Martinu, ali još važnije, upoznaj neki možda skriveni dio sebe koji jedva čeka izaći na površinu! Tko zna, možda otkriješ svoj novi najdraži hobi, a možda ti to onda, kao većini organizatorica, čak postane i zanimanje!

– Da mi je netko rekao prije samo pet godina, dok sam još radila kao korporativna pravnica, da ću ne samo imati svoj biznis, nego se zvati umjetnicom i izlagati svoje radove na izložbi u centru Zagreba, bilo bi mi to nevjerojatnije od dobitka na lutriji ili putovanja na Mjesec! Još uvijek nekad ne vjerujem koliko sam sretna biti dio ovakve nevjerojatne ženske ekipe! Sve smo tako različite, a opet slične – toliko učimo jedna od druge i uživamo u zajedničkom društvu! Zauvijek brišući na razini svog DNK-a uvjerenje da je žena ženi vuk jer ovakvo nešto je moguće samo kada se žene udruže i podrže! Nismo čekale da nam netko pruži priliku, da nas netko pozove, da nam netko odobri sredstva i sl. Silno smo željele napraviti nešto novo i drugačije, na svoj način, pa smo to same organizirale i jedva čekamo da nam se pridružite – kazala je Jelena Šebešćen Lucić.

Više o svemu: https://subscribepage.io/RqnXkc

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More