Kakve veze imaju film Titanic i tvoj biznis

by Dragica Marjanović
622 views

Draga vlasnice malog biznisa,

možda ti se čini neobično da postoji veza između filma Titanic i tvojih poslovnih izazova, ali izabrala sam ovaj primjer da ti pokažem kako iz ove nevjerojatne priče o neuspjehu možeš naučiti važne lekcije.

Sigurna sam da se sjećaš scene iz filma, kad Titanic udari u santu leda!

Kako je došlo do toga?

Posada je ignorirala znakove upozorenja, prekasno je primijetila santu leda i zbog toga nije uspjela pravodobno reagirati. To je rezultiralo katastrofom i brod je potonuo.

Što iz ove priče možeš naučiti o svom biznisu?

  1. Osluškuj svoj unutarnji kompas

Kao vlasnica malog biznisa, ti si kapetanica vlastitog broda. Tvoj unutarnji kompas će te na vrijeme upozoriti na potencijalne opasnosti ali i prilike. Možda si već primijetila da nešto nije u redu ili da se tvoj biznis ne razvija kako si zamislila. Osluškivanje i prepoznavanje tog unutarnjeg signala može biti ključno za uspješno izbjegavanja prepreka i donošenje boljih odluka.

  • Pažljivo promatraj promjene u okruženju

Kao i posada Titanica, često smo skloni zanemarivati ili podcijeniti znakove opasnosti ili promjene u okruženju. Stoga se može dogoditi da ne primjetiš da tvoj biznis prolaziti kroz promjene, da se tržište i trendovi mijenjaju, i da je konkurenciju proaktivna. Pažljivo promatranje poslovnog okruženja pomoći će ti da budeš svjesna prijetnji i prilika te poduzmeš prave korake na vrijeme.

  • Kontinuirano se usavršavaj

Kao vlasnica malog biznisa, tvoja sposobnost rasta i prilagodbe ključna je za uspjeh tvog poslovanja. Važno je da kontinuirano ulažeš u sebe kako bi stekla ona znanja i vještine koje će ti omogućiti da se lakše nosiš s izazovima i osnažiš te budeš u tijeku s promjenama u poslovanju.

  • Ulaži u sebe jer tvoj biznis može rasti koliko ti rasteš

Titanicova priča podsjeća nas da su usponi i padovi normalan dio poslovnog puta. Stoga je ključno stalno napredovati i razvijati se. Tvoj biznis može rasti koliko ti rasteš.

Poveži se s mentorom koji će te podržati, dati smjernice i pomoći ti da se osnažiš. identificiraš prepreke i razviješ strategije za njihovo prevladavanje. Bez rada na sebi tvoj biznis će patiti.

Dakle, draga vlasnice malog biznisa,

Titanicova priča je podsjetnik na važnost pažljivog osluškivanja, brze reakcije na promjene i kontinuiranog osobnog rasta. Kao kapetanica svog malog biznisa, imaš moć da izbjegneš “sante leda” u poslovanju. Pomoću coachinga i ulaganja u svoj osobni razvoj, izgradit ćeš čvrste temelj za rast svog biznisa i korak po korak izgraditi uspješan biznis.

Pozivam te da se u sklopu mentorskog programa prijaviš na moj program „poduzetnički   mindset“ pod brojem 59.

Ukoliko želiš kontinuirano raditi na osnaživanju sebe i svog biznisa priključi se mom grupnom programu „Život po tvojoj mjeri“ koji kreće 9. listopada. Sve informacije su na ovom LINKU.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More