Vlasnica salona za medicinsku pedikuru Katarina Crnogaj: Živim za posao i radim za život

by Vaše Priče
976 views

Pozdrav! Ja sam Katarina Crnogaj i imam salon za medicinsku pedikuru i kozmetičke usluge. Strast mi je pedikura pa sam tako završila majstorski ispit kojim sam dobila i zvanje. Naime, zapravo sam završila sam poljoprivrednu školu iako sam znala da se time ne želim baviti.

Učila sam sve ispočetka jer sam bila početnik bez znanja i po putu se zaljubila u pedikuru i pomaganje ljudima s njihovim stopalima. Već šest godina imam svoj salon na okretištu Dubrava u Zagrebu, gdje i živim već 11 godina. Prije vlastitog salona sam radila i u drugim salonima gdje sam nadograđivala znanje i rasla do ovoga gdje sam sada.

Jesi li imala podršku okoline kada si odlučila otvoriti svoj salon? Što ti je bilo najteže?

Zapravo jesam, ako na okolinu mislimo na mog partnera čije mi je mišljenje i najvažnije kod nekih previranja, iako nije presudno. Kod mene sve ide nekim tempom koji okvirno život određuje. Vjerujem da se sve složi i dođe onda kada treba pa se tako i otvaranje salona postepeno iskristaliziralo.

Najteže je bilo odlučiti se i smiriti mozak koji je vrtio tisuću pitanja.

Što te inspiriralo ili potaknulo da pokreneš svoj posao?

Kod razgovora s jednom dragom osobom prilikom mog izražavanja nesigurnosti i onih „što ako?“ postavila mi je protupitanje koje mi je dalo razmišljati i koje me potaknulo na otvaranje. Pitala me „Što se najgore može dogoditi ako otvorim salon?“. Kad sam shvatila da i za najgori scenarij neuspjeha i zatvaranja salona postoji sasvim realno i jednostavno riješenje, ponovno zapošljavanje kod nekog drugog u bilo kojoj branši, sve se posložilo i otvorila sam.

Kako si privukla prve klijente?

Obzirom da sam uslužna djelatnost puno je značilo „od usta do usta“. Došlo je par klijentica koje sam radila u nekom drugom salonu i neki klijenti iz Osijeka su slali svoje prijatelje i poznanike iz Zagreba i tako je krenulo.

S kojim se izazovima u poslu najčešće suočavaš?

Izazov mi je sve što ne spada u domenu kozmetike i pedikure, a to su knjigovodstvo, zakoni, marketing… Izazov je nekad i tmuran dan kada mi se ne izlazi iz kreveta, južina, pms… Izazova kao u priči ali tko ih šljivi, idemo dalje

Kako održavaš ravnotežu između osobnog života i vođenja posla?

Zapravo dosta jednostavno, živim za posao i radim za život! Dogovaram sa partnerom unaprijed obaveze, riješavam stvari u hodu i vjerujem u najbolje u datom trenutku  i sve nekako ide.

Koja je najbitnija lekcija koju si naučila otkako si poduzetnica?

Naučila sam da glavom kroz zid ništa ne rješava i učim se se biti bolja sebi.

Dobro je poznato da je poduzetnicima teško istinski odmarati. Kako se ti nosiš s time? Jesi li kad bila na rubu burnouta?

Pedikura je nekako sezonski posao, tj. zimi je manje posla nego ljeti pa se pripremim da ću ljeto povući i više raditi. Odavno radim pet dana u tjednu a vikend mi je slobodan pa i to puno znači. Vikend zapravo brzo dođe a onda ga provedem s partnerom i našim psima i napunim baterije za sljedeći radni tjedan. Nije uvijek jednostavno ali ide.

Kako sam ja „stara škola“ i odgajali su me baka i djed tako burnout nije postojao, naučena sam raditi do krajnjih granica i onda još malo. I nekako sam zahvalna da mogu tako. Ako baš osjetim da mi je dosta odem u prirodu, šećem sa psima, pjevam, plačem, što god mi dođe u takvim trenucima.

Što bi voljela poručiti ženama koje tek kreću u poduzetništvo, pogotovo ženama koje bi htjele otvoriti svoj salon?

Ako imalo razmišljate o otvaranju svog salona razgovarajte sa onima koji već imaju svoje biznise i koji su nešto poduzeli u životu, s onima koje smatrate boljima od vas u bilo kom segmentu….Takvi ljudi potiču i daju krila. Krenite!

I za kraj, gdje te mogu pronaći žene zainteresirane za tvoje usluge?

Moj Salon, salon za medicinsku pedikuru i kozmetičke usluge se nalazi na samom okretištu Dubrava u Štefanovečkoj 17a. Lako me naći na društvenim mrežama kao i na Googlu. Javite se i posjetite nas!

Linkovi:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100063492913351

https://www.instagram.com/moj__salon?utm_source=qr&igsh=eTQ1OHI2eXU3M2Z1

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More