Stigla je i peta Akoya kolekcija: otkrijte ženstvene i nježne spavaćice i komplete

by PR tekst
242 views

Akoya već dvije godine klijenticama pruža mogućnost za nježni, mekani i što ugodniji san.

Riječ je o zagrebačkom brendu kojeg je pokrenula svestrana poduzetnica Ivana Legin sa željom da i ostale žene, baš poput nje, spavaju u najboljem muslinu sašivenom u ženstvene i nježne spavaćice i komplete. Ivana je žena koja suvereno vlada u svijetu brojki i računica, dugi niz godina bavila se isključivo financijama i izazov postavljanja novog brenda za nju je, s te strane, bio jednostavan. No, ono što je bilo izazovno jest pronalazak prirodnih materijala s certifikatom, dostupnost istih, pronalazak pouzdanih i profesionalnih šivalica, dostavne službe i cijeli niz sitnica koje mi ne vidimo, a iza jednog brenda stoje.

Naravno, uz mnogo truda, neodustajanja, opetovanih mailova i poziva uspješno je riješila sve i zato već dvije godine možemo birati spavaćice, komplete za spavanje, ogrtače i kimona njenog brenda Akoya.

„Kada sam stvarala Akoyu osnovna ideja bila je da napravim liniju proizvoda za spavanje i ugodno boravljenje doma koji bih nosila sama. Bilo mi je iznimno važno da svi materijali koje koristim budu zaista ono što na deklaraciji piše te da cijela proizvodnja bude u Hrvatskoj. Zato smo mali, ali smo 100% domaći – da se našalim – i svaka spavaćica, kimono ili kompletić prošao je kroz ruke žena koje sjede u Zagorju i skupa kreiramo ove male bisere“, priča Ivana Legin te dodaje da je pronaći adekvatne šivalice koje su spremne reagirati u kratkom vremenu, ne šivati na veliko, već custom, bio priličan izazov.

A svim izazovima usprkos, Akoya je stasala i još uvijek je tu. Do sada je brend imao četiri kolekcije. Ivana ih je, dosta romantičarski, ali i prilično simbolično nazvala „Faith“, „Dream“, „Play“, uslijedila je četvrta, a ovih dana izašla je i peta kolekcija, ponovno naziva „Faith“. Riječ je o redizajniranoj prvoj kolekciji kojoj se Ivana vraća kao svom početku.

„Život ima faze i smjene, tako ih imam i ja. Nakon dvije godine osjećam da se sa mnom, prije svega kao osobom, a onda i poduzetnicom, dosta toga izmijenjalo i da je možda došlo vrijeme da se u segmentu Akoye vratim počecima i nekako ih proslavim. Zato sam se vratila prvoj kolekciji, malo je pojednostavila kako bi modeli bili još nosiviji i imamo novi „Faith“. I u poslovnom segmentu Akoya je doživjela promjene. Više brend ne stvaram u potpunosti sama“, priča Ivana te dodaje: “Javila mi se potreba da Akoyu sa mnom stvara još netko. Uz ovaj brend koji toliko volim, imam još dva projekta iz područja financija u kojima moram biti sve prisutnija i postalo je dosta izazovno sve voditi i u svemu u potpunosti biti prisutna i posvećena. A to mi je imperativ. Obratila sam se svojoj, prije svega životnoj usmjerivačici/pomagačici, možda je to najbolje opisuje budući da ona ne voli za sebe reći da coucha, iako radi sve to i mnogo više, zatim PR stručnjakinji, danas se usuđujem reći i prijateljici Saniji Hasanić i pitala je bi li sa mnom radila na Akoyi. Naime, ona me cijelo vrijeme, ovih dvije godine,  podsjećala koliko je Akoya posebna i važna pa mi je to bio dodatni impuls. Danas smo tim, iako smo estetski potpuno drugačije i s drugačijim pogledom na kolekcije koje radim, vjerujem da ćemo napraviti dobre priče. Taj opozit zna biti pravi pokretač, a i zamislile smo neke nove proizvode koje ćemo tek kreirati“, kaže Ivana Legin.

Nova Akoya „Faith“ kolekcija donosi četiri osnovna Akoya modela; kimono Iru, kompletić za spavanje Lily, spavaćicu/haljinu Aureliju te spavaćicu/haljinu Morenu, možda i najpopularniji komad brenda Akoya. Modeli su dostupni u mint, bijeloj i prljavo rozoj boji u svim veličinama, a kako bi ženama osigurala da u Akoyi uživaju čim prije i da osiguraju svoju veličinu, Ivana se odlučila za prednarudžbe, tako da su u ovom trenutku prve nove „Faith“ Akoye već na putu svojim novim vlasnicama.

„Raduje me što je sve ovdje išlo nekako organski. Mali smo i sve naše klijentice su se dogodile jer im se brend sviđa. Mnoge se vraćaju i ponovno odlučuju za kupnje. Imam cijeli niz sestara, kuma, najboljih prijateljica kao kupaca koje biraju Akoyu i preporučuju je drugima. Sviđa mi se to, ta nekakva prirodna stvar koja se dogodi kada stvaraš iz želje da u tvojim kreacijama žene uživaju bivajući slobodne, svoje, nježne, grube, radosne, plačljive – kakve god trebaju biti. I raduje me što Akoyu viđam i na ulici, što govori da su spavaćice od našeg muslina nešto što možete sresti i na zagrebačkoj špici“, priča Ivana Legin te zaključuje: „Vjerujem da smo ponovno napravili proizvode koji će žene veseliti, vjerujem da će im služiti u raznim varijantama, vjerujem da je Akoya tek na početku.  Vjerujem. Zato se i ova kolekcija, baš kao na početku zove „Faith“. Treba vjerovati da su stvari moguće, a upravo tu poruku već dvije godine ostavljamo našim klijenticama i činit ćemo to i ubuduće.“

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More