CAPSULE program za mlade (buduće) poduzetnice!

by Vaše Priče
707 views

Otvorene su prijave za CAPSULE program kojem je cilj podržati 105 mladih žena u dobi od 18 – 28 godina da razviju svoj poduzetnički duh. Odabrane će sudionice proći kroz intenzivan program koji uključuje e-učenje, inkubacijski proces te mentorske susrete i događaje međunarodne zajednice mladih poduzetnica iz Hrvatske, Rumunjske, Mađarske. Prijave su otvorene do 30. kolovoza 2023. Sudjelovanje u programu je besplatno. Program CAPSULE u Hrvatskoj provodi Impact Hub Zagreb. 

CAPSULE je dio evropskog Erasmus+ projekta koji provode Impact Hub Bukurešt, Impact Hub Budimpešta, Impact Hub Zagreb i Career Shift. Projekt se fokusira na promociju poduzetništva među mladim ženama kao i važnosti poduzetničkih vještina. CAPSULE ohrabruje sve mlade žene koje žele razviti vlastiti posao, a pogotovo mlade majke, kao i žene iz marginaliziranih skupina kao što su migranti i izbjeglice, da se prijave i sudjeluju u programu.

“Svaki program i projekt ove vrste izvrsna je prilika da mlade žene i već postojeće mlade poduzetnice dobiju konkretan poticaj da razviju svoje poslovanje odnosno, prije svega, da nadvladaju svoje mentalne prepreke i strahove i ojačaju svoje poduzetničko samopouzdanje. Programi kao ovi pomažu im razviti i vještine i mrežu potpore koje za njih imaju dugoročnu vrijednost. Potičemo sve one koje razmišljaju o tome da razviju svoje poslovanje ili one koje su već poduzetnice, a potreban im je mali vjetar u leđa, da se prijave na program. ” Ana Raguž, lokalna koordinatorica programa CAPSULE za Hrvatsku.

Edukativni dio programa obuhvaća pet online tečajeva o poduzetničkim vještinama, vještinama vođenja i digitalnim vještinama dok inkubacijski dio programa pomaže sudionicama razviti njihovu vlastitu poslovnu ideju. Mentorski dio potpore kao i kontinuirana podrška zajednice dodatno pridonosi osnaživanju sudionica kako bi pokrenule svoje poslovanje. Na kraju programa, bit će odabrano deset sudionica iz triju zemalja uključenih u program koje će sudjelovati na međunarodnom bootcampu u Bukureštu planiranome za rano proljeće 2024.

Sve one mlade žene koje su zainteresirane za sudjelovanje, mogu se prijaviti na besplatne webinare na kojima mogu saznati više o samom programu. Prvi webinar održat će se 22. lipnja 2023. Sve one mlade žene koje su zainteresirane za prijavu u program to mogu učiniti popunjavanjem obrasca na internet stranici https://zagreb.impacthub.net/capsule/ do 30. kolovoza 2023.

Više detalja o prednostima i rasporedu programa CAPSULE možete pronaći na poveznici: https://zagreb.impacthub.net/capsule/

O organizatorima:

Impact Hub Zagreb dio je Impact Hub mreže i jedan od preko 100 Impact Hubova u više od 60 zemalja diljem svijeta, u Zagrebu prisutan od siječnja 2013. Osim inspirativnih suradnji i coworking prostora, podupire društvene inovacije.  Svojim edukacijskom pristupu, facilitacijom i savjetovanjem pomaže mikropoduzetnicima, pogotovo poduzetnicama i početnicima kako bi pokrenuli i razvili svoje poslovanje te ga iskoristili za postizanje pozitivnih društvenih i ekoloških promjena kao i organizacijama, kako bi definirali i povećali svoj društveni i okolišni utjecaj.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More