Nives Radan: Uvijek me je privlačilo ono što ne možemo vidjeti, ali možemo osjetiti i spoznati

by Vaše Priče
181 views

Dobar dan kraljice bossice, zovem se Nives i bavim se Intuitivnim Coachingom Energije i Uspjeha. Rođena sam u Zagrebu, gdje sam završila školovanje, a nakon toga sam se uputila na pučinu, gdje sam provela većinu života putujući i radeći na brodovima. Tamo sam izgradila karijeru, a nakon što sam već više od 10 godina radila na najvišoj poziciji počela je potraga za mojom svrhom. Tako je u moj život došao coaching… Sada živim u Istri, volim prirodu, posebno more, sve vrste umjetnosti, čitati, putovati, učiti, sve što je zdravo, lijepo, inspirativno…

Što vas je inspiriralo da postanete coach?

U to sam vrijeme već neko vrijeme bila u potrazi za oblikom rada kojim bih najbolje mogla izraziti sebe, dijeliti svoja znanja i iskustva, pomagati ženama, a ujedno imati slobodu, koja je oduvijek bila na vrlo visokom mjestu na listi mojih vrijednosti i čim sam čula za coaching, to je bila instant odluka – to je to. Odmah sam pronašla tečaj za certifikaciju, čak sam propustila prvih par tjedana tečaja, ali sam bila toliko uporna da sam ipak bila primljena.
Što se tiče smjera Intuitivni Coach Energije i Uspjeha; uvijek me je privlačilo ono što ne možemo vidjeti, ali možemo osjetiti i spoznati, te sam nakon završene certifikacije tražila tečaj za smjer Intuitivnog coachinga. Radeći na raznim temama, shvatila sam da se u stvari cijeli život bavim energijama i uspjehom, te da je to ono što me najviše inspirira. Tako su to postala područja na kojima i sada radim.

Koje ste sve edukacije završili i koja je najviše utjecala na vaš put?

Uh, ovo je teško pitanje… Učenje i edukacija su moje strasti i na to trošim dosta vremena i novaca, te je bilo puno toga svih ovih godina… Ali, pokušati ću se sjetiti onih koje na neki način imaju veze sa ovim što sada radim: Upravljanje Konfliktima, Upravljanje grupama i kriznim situacijama, Upravljanje kriznim situacijama i ponašanje ljudi, Osnovna sigurnost, Osnažujuće vođenje, Poslovno mentorstvo, vođenje i motivacija, Motivacija i Vođenje timova, Vođenje timova – za menadžere, Prezentacijske vještine i efektivno pregovaranje, Upravljanje vremenom i prioritetima, Treniranje trenera, Zaštita digitalnih podataka, Internet marketing, Coaching, Intuitivni Coaching Uspjeha po principima Jacka Canfielda, Spiritualni Coaching, Mindfulness trener, Kvantna Harmonizacija.
Iako su sve jednako vrijedne i na neki način su me vodile prema tome gdje se sada nalazim, tečaj Coachinga je bio taj koji je promijenio smjer mojeg životnog puta.

Koji su najveći izazovi s kojima se susrećete u svom poslu i kako ih prevladavate?

Najveći izazov mi je; kako ideju i viziju spustiti u materijalno. Tj. kako je podijeliti je na manje cjeline i sustavno odraditi zadržavajući energiju na istom nivou tijekom procesa. To mi je veliki izazov… Teorija o postavljanju ciljeva mi je poznata, ali još uvijek ne mogu reći da sam pronašla formulu za sebe, jer to je kao da energiju moram prevesti na hrvatski… Ono kako to trenutno prevladavam bih rekla da je za mene tipičan način, a to je – naći zaobilazni put. Tako da sam usavršila ad hoc dobivanje intuitivnog vodstva i ideja za inspirativne akcije. Na taj način pratim svoju intuiciju i radim.
Drugi veliki izazov mi je dvojba između tržišta Hrvatskog i Engleskog govornog područja. Ni taj izazov nisam još uvijek uspješno riješila, te još uvijek radim dvojezični sadržaj.

Možete li nam reći više o Školi Kvantnog Življenja i što polaznice mogu očekivati od tog programa?

Škola Kvantnog Življenja je projekt kojeg već dugo želim napraviti. Ukratko, radi se o školi u kojoj se usvajaju vještine, sposobnosti, znanja i načini razmišljanja koji nam omogućuju i olakšavaju da živimo opuštenije, sretnije, sigurnije, osnažene, autentične… u harmoniji sa sobom.
Cilj je iskustveno steći znanje i razumijevanje, obzirom da mi uglavnom živimo na autopilotu, tako da naše akcije, razmišljanje i reakcije uvijek budu takve da nas vode u željenom smjeru. Kao što i sam naziv govori, ono što želimo je djelovati iz harmonije savršenog sklada.
Škola će započeti 17. listopada ove godine, a u ova prva tri mjeseca baviti ćemo se temama vremena, stresa i energije. To je ona osnova, koju svatko treba savladati da bi napravio prostor i oslobodio energiju za promjenu, te započeo svjesno upravljati svojim životom i energijom. U radu se služimo meditativnim i energetskim tehnikama, te vježbama svjesnosti i pozornosti koje kombiniramo sa klasičnim, poslovnim učenjima, raznim filozofijama i teorijom.
Uskoro će biti otvoreni upisi, a za prijave do 16. srpnja pripremila sam posebne popuste i bonuse.

Kako balansirate između poslovnog i privatnog života, s obzirom na sve svoje obveze?

U stvari dosta dobro, obzirom na broj edukacija koje polazim i angažman koji zahtijevaju. Imam bolje i manje dobre dane, ali kada radim tjednu analizu, uglavnom sam zadovoljna. Naravno, uvijek može i bolje, ali ja u stvari najbolje funkcioniram kada sam u laganom stresu, tako da si pomalo i sama kreiram te situacije onda kada ih nema u mojem životu. Kao da volim balansirati na toj tankoj crti koja dijeli harmoniju od stresa.

Koji su vaši dugoročni ciljevi za vaš posao i kako planirate dalje razvijati svoje usluge?

Uh, moji su planovi jako ambiciozni. Da bi ih ostvarila moram još završiti neke edukacije i dobiti licence, pa je možda prerano o tome sada govoriti… Ono što mi je trenutni fokus je škola, koju namjeravam raditi na Hrvatskom i Engleskom paralelno. Za kraj godine planiram napraviti novi Individualni Coaching Program.

Što vas je motiviralo da se preselite iz Zagreba u Istru i kako vam ta promjena okoline utječe na život?

More. Dugo sam tražila mjesto na moru gdje bih mogla živjeti, a onda sam se sjetila da sam u svojim dvadesetima živjela i radila u Istri, te da mi je bilo jako lijepo ovdje. Tako sam došla u Vodnjan, prošla glavnom ulicom do trga i rekla: ja ovdje želim živjeti. Isti sam dan pronašla stan. Kada sada razmišljam o tome, kao da je Vodnjan izabrao mene, a ne ja njega…
Preseljenje u Istru mi je potpuno promijenilo sliku o životu u Hrvatskoj, a samim time je iniciralo i promjene u mojem životu. Puno sam toga naučila, a život u Istri mi daje upravo ono što mi je potrebno za moj osobni razvoj u ovom trenutku.

Koje aktivnosti u slobodno vrijeme vas najviše ispunjavaju i pomažu vam da se opustite?

Odlasci u prirodu, čitanje, vježbanje, putovanja, izleti, druženja i interesantni razgovori, koncerti, kazalište, film, masaže…

Kako biste opisali svoj savršeni dan?

Moj savršeni dan započinje ustajanjem na prvi zvuk budilice, čaj, joga, mentalna higijena i energetske vježbe, kuhanje, posao, odlazak u prirodu / druženje / učenje, opuštanje, spavanje – ukratko.

Koje su vam omiljene knjige ili autori koji vas inspiriraju u vašem radu i privatnom životu?

Evo još jednog teškog pitanja… Ja jako puno čitam i dosta brzo mi se dešavaju promjene u životu, te se i autori koje čitam, kao i oni koji me inspiriraju vrlo brzo izmjenjuju. Zato mi se čini nekako nepravedno izdvojiti one koje sada trenutno čitam… Možda R. Kiyosaky, J. Dispenza, F. Kinslow, hermetička filozofija, S. Jobs, M. C. Nelson, J. Canfield, A. Nawalkha…

Što bi, po vašem mišljenju, svaka žena trebala napraviti da bi bila autentična i živjela u skladu sa sobom?

Voljeti sebe i tretirati se kao kraljicu, a ne kao ženu za uz put… uz put dok peglam, uz put dok kuham… posvetiti vrijeme sebi, osjetiti i zadovoljiti svoje potrebe. Dozvoliti si osjećati emocije i slijediti svoj unutarnji glas. Vjerovati sebi.

I za kraj, gdje vas mogu pronaći čitateljice zainteresirane za vaše usluge.

Na instagramu @nivesreadan se nalazi linktree sa linkovima na sve moje kanale. Za one koje nemaju instagram, mogu upisati Templum Est u tražilicu i otvoriti će se većina kanala.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More