Ljiljana Aleksić: Ne gubite vrijeme isprobavajući tuđe formule uspjeha!

by Vaše Priče
652 views

Možeš li nam se ukratko predstaviti. Čime se baviš, koliko dugo si već poduzetnica i čime si se bavila prije kretanja poduzetničkim stazama?

Pozdrav drage “bossice”! Ja sam Ljiljana i uz pomoć Human Design sistema pomažem ženama da se povežu sa svojom AUTENTIČNOM JA i kreiraju život koji je u skladu sa njihovim GENETSKIM POTENCIJALIMA. Ovo je treća godina da vodim i podržavam žene na putu otkrivanaja, osnaživanja i obnavljanja sebe. Upravo vođena svojom misijom da pomažem ženama da kreiraju svoj život i da se oslobode društvenih normi koje ih primoravaju da biraju između karijere, majčinstva i onoga što vole. Tako sam stavila  tačku na 18togodišnju hotelijersku karijeru i započela svoj preduzetnički put

Što je to točno human design? Kako nam to može pomoći u životu?

Human Design je sinteza nekoliko drevnih ezotečnih sistema i savremene nauke. To je jedan sistem koji se pokazao kao izuzetno precizan za razumevanje ljudske prirode. Human Design je alat budućnosti i pomaže nam u prepoznavanju naše PRAVE PRIRODE. Svako od nas oseća da ima poseban način na koji bi trebalo da živi, donosi odluke, misli, radi, voli… jednostavno živi svoj dizajn – jer je nas dizajn nasa mapa, naš putokaz koji nam pokazuje kako ispravno živeti.

Ono što nam HD daje jeste pravo da živimo svoju jedinstvenost, pravo da izađemo iz kalupa, da se odupremo i očistimo od programiranja – JEDNOSTAVNO DA SE OSLOBODIMO ONOGA ŠTO NISMO! Ja volim da upotrebim onu metaforu DA SE VRATIMO NA FABRIČKO PODEŠAVANJE!

Što te inspiriralo ili potaklo da pokreneš svoj posao?

Recimo da sam godinama imala želju ali nisam imala hrabrosti. Pogotovu je moje sampozdanje bilo poljuljano činjenicom da su mi prethodna dva pokušaja kreiranja sopstvenog biznisa propala. Definitivno ono što je najviše je doprinelo jeste osećaj da znam svoj dizajn i da mogu da kažem DOSTA JE! Tako sam i krenula  u kreiranje sopstvene formule uspeha

Kako si privukla prve klijente?

Imala sam tu sreću da sam na početku imala izuzetnu biznis mentorku koja je po dizajnu Manifestator pa je moj put na samom startu išao jako lagano. Manifestatori su tu da iniciraju, da pokrenu, usmere i u mom slučaju daju jedan veliki boost. Istina je da sam u početku “sedela na dve stolice” dok se nisu stekli uslovi da dam otkaz i krenem svoju samostalnu priču. U početku sam radila besplatne 20-minutne konsultacije, dobijala preporuke i sobzirom da nas nema puno koji se ovim bavimo na našim prostorima moji ljudi su me polako pronalazili.

S kojim se izazovima u poslu najčešće suočavaš? Misliš li da je ženama teže u ovom poduzetničkom svijetu nego muškarcima?

Ja se uvek setim one Ajnštajnove rečenice „Život možemo posmatrati na dva načina, kao da ništa nije čudo ili kao da je sve čudo.“  Svako od nas ima svoji put, svoje izazove i svoje lekcije i svako ih je dobio u skladu sa svojim kapacitetima. Ne mislim da je nekome teže/lakše, znam samo da me preplavi taj osećaj zahvalnosti kad se nešto završi i kad sebi kažem “Bravo mala što si istrajala!”

Kakvo je tvoje dosadašnje iskustvo kao poduzetnica?

Počela sam da radim čim sam upisla studije, toliko poslova sam promenila, toliko različitih radnih okruženja, ljudi, privatni sektor, državni siguran posao, intenacionalni hotelski lanci ali ono što je sigurno jeste da više nikada ne bih mogla da zamislim sebe da radim i ostvarujem tuđe snove i poslovne uspehe i da trampim svoj život i svoje vreme za neku cifru koju neko smatra da mi je dovoljna. Bilo je pokušaja da vodim paralalno svoj posao i da radim za druge ali je to bilo jako iscrpljujuće za mene kao Projektora.

Kako balansiraš svoj privatni i poslovni život kao poduzetnica?

Ja radim svega pola meseca i to kad radim trudim se da ne bude više od 4h dnevno. Imam tu sreću da su mi deca već velika i poprilično samostalna, a kako sam propustila njihovo detinjstvo jer sam slobodan vikend imala samo kad sam bila na godišnjem odmoru – tako da sada polako nadoknađujemo propušteno, povezujemo se jače, družimo više, putujemo i ono što je meni najvažnije je da znaju da sam tu i da sam prisutna i da na mene uvek mogu da se oslone jer to nije bio slučaj do pre nekoliko godina.

Boriš li se s imposter sindromom?

Ovo je sjajno pitanje i drago mi je što mogu na njega da odgovorim u jednoj rečenici – onda kada znamo svoj dizajn, onda kada se oslobodimo slojeva negativnih uverenja, kondicioniranja i svega onoga što nismo mi počinjemo da verujemo da smo savršeni i jedinstveni došli na ovaj svet, da imamo svoju svrhu, svoju misiju i svoj putokaz u vidu svoje mape koja nas vodi do cilja, tj. do našeg unutrašnjeg zakopanog blaga

Imaš li kakve zanimljive planove za budućnost koje bi htjela podijeliti s nama?

Trenutno radim a nekoliko projekata, programa, radionica. Uskoro stiže program za terapeute, koučeve i mentore – jer smatram da osnovno znanje o Human Design može jako puno da vam pomogne da imate bolje rezultate sa svojim klijentima. Takođe uskoro stiže niz predavanja o ciljevima, novcu, biznisu na osnovu vašeg dizajna kao i predavanje za sve zaposlene u HR sektoru koje se zove KAKO ZAPOSLITI PRAVU OSOBU BEZ CV-ja? Takođe u planu je i OŽIVI SVOJ DIZAJN RETREAT.

A što bi sljedeće napravila kad bi znala da je sve moguće?

Šteta što vam ne mogu slikati svoj vision board od pre nekoliko godina – to je jedan ne realnizovan projekat koji je vezan za ritrite i odmore sa svrhom pa eto prilike da zamahnem svojim čarobnim štapićem.

Što bi voljela poručiti ženama koje tek kreću u poduzetništvo?

Ne gledajte šta drugi rade, ne poredite svoj početak sa nečijom sredinom, ne gubite vreme isporbavajući tuđe formule uspeha napravite svoju i neka bude baš po vašoj meri – ako ne znate kako zakažite svoju Human Design biznis analizu.

Gdje te mogu pronaći žene zainteresirane za tvoje usluge?

Možete me pronaći na instagramu @ljiljanaaleksic.humandesign ili mi mogu pisati na mail ljiljanaaleksic.humandesign@gmail.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More