Svaka žena zaista treba – svoje pleme

by Ivana Granić Vican
467 views

“Napiši članak o konferenciji!” – viri s mog task lista već danima. Ali – nisam imala inspiraciju pa sam, tipično, odgađala. Ne želim da ovaj tekst bude samo puko nabrajanje. Već svi znamo da će biti divno. Ali – nije mi to to. A ja kad to nije to – otegnem malo stvar dok to ne postane to. 

Za vikend sam sjela montirati video “VIDIMO SE” gdje sam žene koje dolaze zamolila da se snime gdje jesu, kakve god da jesu – i mahnu u kameru. Ja sam se snimila nedjeljno raščupana. Neke su na skijanju, neke na Stradunu, neke u salonu, neke u Splitu, neke u Padovi.

Prolazila sam tako kroz videe i inspiracije je ipak – stigla, u nedjelju. Jer sam vidjela ljude, žene poput mene – u potrazi za svojim plemenom. I put me odveo na godine unatrag. Gdje plemena, zbog života, posla i male bebe, nije bilo.

Bilo je to jedan pomalo dosadan život u kojem sam – pričala Kineski cijelom svijetu oko sebe. Ja sam pričala, pričala i nisam naišla na uho koje bi moglo ocijeniti: Ti to možeš. Ljudi oko mene često su me htjeli zaštititi od padova pa su moje veoma poduzetne ideje s 26 zvučale malo – mutno, neiskusno. Jer poduzetnici su obično – frajeri u odijelima i s viskijima, a ne žene s 26, neispavane mlade mame pred laptopima?

I možda bih im povjerovala da nisam ušla – u Facebook grupu BYOB. Tu sam vidjela da mame, čak i s bljuckicom na ramenu i podočnjakom previše, iz ljubavi rade sjajne stvari. I da povezivanje s njima znači koju zaliječenu ranu više, koji virtualni zagrljaj više. I pokoje: Preživjet ćeš. 

A onda samoća prestaje, a radost i vjera u sebe kreće.

To sam ja našla. Možeš i ti.

Ako si daš priliku da na istom mjestu vidiš 250 strastvenih žena, različitih okolnosti i karaktera, ali itekako spremih da daju ruku, inspiraciju, znanje, riječ utjehe i malo optimizma. I da ti primjerom pokažu i kako i zašto. Svi trebamo malo takve infuzije.

Znam, znam, jedan PR tekst bi trebao malo drugačiju strukturu. Ja sam ona mala koja u BYOB videu na YouTubeu PR i podučava. Pa ću ti sad reći da te čekaju divne govornice, inspirativne teme koje nam zaista svima trebaju, da te čeka kava, kokteli, popusti, prekrcani goodie bag. I sve su to oni lijepi uresi života i ženskog druženja. 

Ali ipak – čvrsto ostajem pri tome da se bez toga može. Ali bez podrške, lijepe riječi, malo navijanja i finih poznanstava – malo teže. Tu se rađa odnos, s odnosom često i biznis. I prijateljstvo, dobro poznanstvo.

I na samom kraju teksta – moram ti prijaviti da je još samo 30 mjesta tu. Kucnuo je čas da nam javiš stižeš li nam. Ako jesi, 249 širom otvorenih ruku – čeka te!

A u mjestu gdje je podrška imperativ, i ova konferencija našla je podršku u ženama poput nas i njihovim malim biznisima, stoga – dajte mi šansu da im od srca zahvalim još jednom, a sve vas uputim na to da uvijek dobro pamtimo tko nam je pružao ruke. Od srca hvala našem zlatnom sponzoru, Bioandini koja je, osim sponzorstva priredila i kod za popust na njihovom webshopu. Kod BOSS10 aktivan je i popust možeš koristiti. 

A da je žena ženi vjetar u leđa dokazuju naše srebrne sponzorice: prekrasne Vesna i Ivana iz Melli aromatica brenda premium proizvoda za njegu kože i rublja, Anđelka Valentić iz Indestructible shopa – brenda premium odjeće vrhunske kvalitete te Anina De Luca iz brenda XPOS fiskalne blagajne. Kao srebrni sponzor pridružio nas se i Row Spirit by Martin Sinković.

Ništa manje inspirativne i ništa manje podržavajuće su naše brončane sponzorice: Jasmina Hadela koja kroz svoj centar osnažuje i podržava u osobnom rastu na osobnom i poslovnom planu, podcast managerica i edukatorica Milica Drinjaković iz Podkast Laboratorije, Helena Fjorović, lifestyle coach koja te uči kako živjeti i održavati tjelesnu težinu s lakoćom te uz access bars tehniku vratiti radost i zdravlje uz život i naša umjetnica, ilustratorica, grafičarka i branding dizajnerica Marta iz Mintlinea. A tu je i Omotouch, brend vrhunske kozmetike naše bossice Violete Beljić Kušić te Supercard – brend poklon kartica. Listi naših brončanih sponzora pridružila se i Eva Pavić iz zagrebačkog nail salona Nail Lab.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More