Ivana Bičanić – Torbe su moja ljubav oduvijek

by Vaše Priče
925 views

Draga Ivana, za početak, možeš li nam se ukratko predstaviti? 

Ja sam Ivana Bičanić iz Zadra, dizajniram i izrađujem ženske torbe od nautičke eko kože, materijala koji se koristi u izradi detalja na luksuzni  jahtama. Torbe su moja ljubav oduvijek, a kako to u životu uvijek bude: mi mislimo da ćemo raditi jedan posao, a na kraju se sve posloži i bude sasvim nešto drugo, ono što je najbolje za nas.

Kako bi opisala svoje proizvode i što ih čini jedinstvenim na tržištu torbi?

Torbe koje ja dizajniram i izrađujem su jedinstvene i posebne jer u današnje vrijeme kada roboti zamjenjuju ljude, kada se sve radi kao na traci, Chic IB torbe dizajnira i izrađuje od ideje do gotovog proizvoda žena koja je napravila potpuni zaokret u karijeri prije 10 godina, izučila zanat i danas se bavi pomalo zaboravljenim tradicijskim zanatom.

Štedim vrijeme ženama da ne šetaju po dućanima i traže savršenu torbu za sebe. Kod mene izaberu model torbe i boju koju žele, ja izradim torbu za njih i stiže na njihovu adresu u roku 10 dana.

Kako si došla na ideju za izradu torbi od eko nautičke kože?

Izrada torbi me prati kroz cijeli život, toga nisam bila ni svjesna. Imam rođaka „Barba Ante“ u Zagrebu koji je cijenjeni torbar-galanterist danas u mirovini.

Kada sam bila mala odlazili smo u posjet kod njih u Zagreb, ja bi trčala u njegovu radionu, gledati kako od ideje nastaje proizvod TORBA, ljudskim rukama uz pomoć alata i mašine. Satima bi sjedila i gledala kako ljudi rade.

Tada prije puno puno godina uživala sam gledati stvaranje,  tj. cijeli proces koji se događa iza scene, dok mi vidimo samo gotov proizvod Torbu. Nisam ni sanjala da ću se danas baviti baš tim poslom, pomalo zaboravljenim tradicijskim zanatom izrdom torbi.

Za vrijeme života u inozemstvu i rada u yacht industriji, prvi put sam se susrela sa nautičkom eko kožom koja se koristi na luksuznim jahtama za izradu raznih detalja u interijeru same jahte. Materija koji je extra kvalitretan i čvrst, otporan na sunce i vodu a nježan na dodir.

Nakon povratka u svoj rodni grad Zadar i osnutka svoje obitelji, napravila sam zaokret u poslu. Izučila zanat kod „Barba Ante“ i krenula u avanturu stvaranja svog brenda Chic IB bags 2016 godine.

Mogu slobodno reći, Ja sam prva žena u Hrvatskoj koja dizajnira i izrađuje sama proizvode svog brenda od nautičke eko kože.

Budimo moderne i ekološki osvještene.

Koji su najveći izazovi s kojima se susrećeš u poslovanju i kako ih prevladavaš?

Izazova uvijek ima, nema im broja… Biti poduzetnik bez izazova ne postoji. Iskustvo me naučilo da za sve postoji riješenje. U trenucima stresa, stanem, odmaknem se od toga što radim, napravim tehnike disanja ili kratku meditaciju i saberem se.

Krenem drugim smjerom i dodjem do riješenja koje je najbolje za mene, kojeg u trenutku stresa ga ne vidim.

Kako uspjevaš održati ravnotežu između posla i osobnog života?

Ravnotežu izmedju posla i osobnog života održavam tako što kad god mogu se isključim off line. Provodim vrijeme sa svojom obitelji, nedjeljni ručak, zajedno se družimo…Vrlo jednostavno provodimo vrijeme skupa, jer vrijeme ne možemo vratiti….Uživamo u trenucima.

Koliko je važno imati mrežu podrške kao poduzetnica i smatraš li da imaš tu podršku?

Važno je imati podršku u svemu što radimo, ali nije uvijek bitno imati veliki krug osoba. Mali krug osoba koja vas podržava bezuvjetno i iskreno je dovoljno.

Po putu sam imala  puno podrške i ne podrške. Sama se mijenjam, razvijam i rastem kako osobno tako i u poslu, podrška koja  nije dobra za mene jednostavno se samo udaljila, podrška koja je dobra za mene je ostala uz mene.

U ovoj grupi sam našla i nove podrške žena koje su slične meni i jako sam sretna zbog toga. Grupa je puna empatije i podrške bez obzira dali je netko na početku poslovnog puta ili već radi. Svi mi imamo iste izazove u poslu.

Koji bi savjet dala drugim ženama koje razmišljaju o pokretanju vlastitog posla, a možda se osjećaju nesigurno ili se boje neuspjeha?

Imati jasnu viziju i krenuti. Putem riješavati izazove. Paralelno raditi na svom mentalnom sklopu  i svom poslu jer jedno bez drugog ne ide. Naša glava diktira puno toga i naša uvjerenja koja nosimo sa sobom od malih nogu.

Putem ne zaboraviti uživati…

A gdje te sve mogu pronaći žene koje bi voljele kupiti tvoje torbe?

Slobodno se javite sa svim upitima preko društvenih mreža facebook Chic IB bags, instagram @chicibbags i webstranica i webshop chicib.com

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More