Nisi došla živjeti savršeno u savršenom svijetu

by Vaše Priče
239 views

Budiš se spontano. Odmorno. Izgledaš svježe, mladoliko i bez podočnjaka. Sve je još tiho jer svi ostali ukućani još spavaju. Obavljaš u miru i harmoniji svoje jutarnje rituale i piješ savršenu kavicu. Optimalno slatku i optimalno toplu. Izvana se ne čuje promet već samo ptičice na tvom prozoru, ali nisu preglasne, nego taman. Nakon 2 h mira i harmonije budi ti se suprug. Daje ti nježnu pusu, zagrljaj i tako još narednih 2h pričate o dubokim temama i velikim planovima za taj dan. Djeca se bude još 2 sata  nakon vas. Ulaze tiho u prostoriju, nasmijanih lica i počinju prepričavati kako su sanjali savršene mirne snove. Nakon toga svi zajedno doručkujete zdrave visokovrijedne namirnice u harmoniji i tišini. Poslije doručka svi se samostalno oblače i pobrinu za sebe bez vike, drame i opiranja. Mirno, tiho i staloženo izlazite svi zajedno iz stana.

Pri izlasku pozdravlja te susjeda i pohvaljuje tvoj savršeni izgled. Prelijepa, dotjerana, svaka dlaka na svom mjestu. Pridružuje se i susjed. Također te hvali kako si baš savršena žena i još si i savršena majka. Zna on kad prolaziš stubama kako se razgovaraš sa djecom na stubištu, uljudno, blago i odmjereno, uvijek educiraš i učiš djecu. A i djeca su savršeno uredna. I stan ti je savršeno čist i uredan. Sve je na svom mjestu. Veš je opran i opeglan. Prašine nema. Prozori se cakle. Svi znaju kako ti je dom savršen i kako si ti savršena.

Sa spokojem odlaziš na posao. Ideš kroz promet, nema gužve. Stalno ti je zeleno. Prolaziš s lakoćom. Uvijek imaš parking. Na poslu obavljaš sve zadatke samosvjesno, kvalitetno i jednostavno savršeno. Nema grešaka, nema kritike. Samo pohvale. Šef je oduševljen s tvojim radom. Kolege i kolegice te hvale i uskaču gdje god da ti treba. Završavaš radni dan točno u minutu. Odlaziš zadovoljno kući. Čeka te topla večera i tvoja savršena nasmiješena obitelj. Nitko nema izazova u životu i problema. Odlazite spokojno spavati.

Sada pomnoži ovaj dan x 80 godina.

Što si proživjela, doživjela? Što se promijenilo? Što si naučila? Ništa jer sve je savršeno. Nema potrebe za mijenjanjem, rastom, životnim promjenama. Ti si savršena. Sve je savršeno.

Nakratko ovo može zvučati idealno.

Ali nisi došla tu biti savršena niti itko od tebe traži da budeš savršena. Došla si na ovaj svijet živjeti upravo suprotno. Živjeti jedan „nesavršeni“ život sa svime što on donosi. Iskusiti savršenstvo u nesavršenosti. Probaj vidjeti tu ljepotu unutar sebe u potrebi za promjenom. Rastom. Širenjem svijesti. Buđenjem svojih potencijala. Jer konstanta ionako ne postoji. Sve se mijenja, i ono lijepo i ono ružno.

Stoga, nemoj čekati da te život gura. Guraj se svjesno. Ne čekaj da počneš živjeti dok se sve zvijezde poklope. Dok ne dođu savršene okolnosti. Takve okolnosti ne postoje.

Probudi se.

Voli se.

Budi svoja.

Pokaži se svijetu.

Nisi tu došla bez razloga.

Došla si strastveno živjeti ovaj život UNATOČ strahovima.

Svijet čeka na tebe. Tvoja duša strpljivo čeka na tebe.

Vesna Bilić

Liječeni perfekcionist i mentor za podržavajući mindset

Za dodatan besplatan sadržaj i u slučaju pitanja slobodno se javite putem IG profila:

https://www.instagram.com/vesna.bilic.coaching/

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More